edelstenen

‘aai, aai, auw’ hoorde ik van de week. Mijn heksenmeisje was bezig met de edelstenen. Ze slingeren hier in huis nogal rond. Liggen in kasten, in hoekjes van de kamer of in zakjes op een hogere plek. En zoals wij vroeger met knopen speelden, zo speelt mijn meisje met de stenen van haar moeder.

Nu vind ik niet alle stenen geschikt voor een kind. Sowieso de kleinere stenen niet, om de logische reden dat ze erin kunnen stikken. Maar als ik kijk naar de energie van sommige stenen, dan kies ik er bewust voor om deze niet aan haar te geven. Ze pakt zelf gelukkig ook vooral de rustige soorten zoals rozenkwarts, berkristal en amethist. En dan wordt er veel geaaid en gekwebbeld. En soms pakt ze een steen beet, en zegt ze auw en legt hem weer neer. Energieën zijn door kinderen zo makkelijk op te pikken, dat ze blijkbaar zelf ook merkt welke steen prettig is en welke niet.

Ze worden  op zeer uiteenlopende plekken verkocht, van sieradenwinkels en spirituele winkels tot kraampjes op een festival en webwinkels. Ik heb geleerd vooral op mijn gevoel af te gaan. Voelt een steen niet goed, dan koop ik hem niet. En zo kijk ik er ook naar als ik een steen voor mijn dochter wil kopen. Ik voel zelf wat ik ervan vind, en laat haar ook voelen. En ik kies voor de vriendelijke stenen, zoals ik ze zelf noem.  (De donkere stenen zijn vaak te krachtig voor een kind)Er zijn veel boeken en websites te vinden over edelstenen. Kies niet alleen op je gevoel, maar bedenk van tevoren waarvoor je de steen wilt hebben. Krijgt een kind tandjes, dan is barnsteen een prachtige steen om ze daarbij te helpen, er worden speciale kettingen en armbandjes verkocht voor kinderen. Moeten ze beter slapen, leg een rozekwarts in de buurt van het bedje. Zijn ze onrustig dan werkt de groene aventurijn prima.  Om de kinderkamer rustig en zuiver te houden kan je bergkristal op verschillende plekken leggen.

Bedenk wel dat de stenen niet te klein mogen zijn. Kinderen blijven kinderen en willen van alles in hun mond stoppen om te ervaren. Maar bedenk ook dat te grote stenen misschien een te sterke werking hebben. Dus een middenweg hierin is denk ik de oplossing.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *