beltane, lintjes, dansen

img-20180428-wa0027

Terugkijkend naar foto’s krijg ik weer een lach op mijn gezicht. Wat een mooie dag was het om samen te zijn met vrienden en gewoon te genieten.
Ook de kleine meid vond het heerlijk. Maar welk kind geniet nu niet van de buitenlucht, vriendjes om mee te spelen, aandacht voor elkaar? En welk kind zou nu niet genieten van de spanning als iedereen zich verzameld, met linten in de hand, een zelf gevonden paal in de grond en lachende gezichten?
Eigenlijk was ze nog een beetje te klein, de meipaal was groot en ze wist niet goed wat de bedoeling was. Waarom houdt iedereen nu eigenlijk die linten vast, die ze overigens wel erg mooi vond en waar ze ook wel andere leuke spelletjes mee zou weten te bedenken? Waarom gaat er muziek aan? Maar voor een driejarig kind maakt het eigenlijk ook weer niet uit, ze geniet van de vrolijkheid, haar voeten beginnen te dansen zodra ze de muziek hoort, en als iedereen zijn patroon danst, danst zij haar eigen patroon erin mee en weeft op haar manier haar energie in deze bijzondere meipaal en deze fijne viering.
Wat heerlijk kan het toch zijn om jaarfeesten te kunnen vieren met je eigen gezin en vrienden!

_20180620_210241

glastonbury, beltane, magisch

p1010947
Het was altijd een voornemen om eens een jaarfeest in Glastonbury te vieren. De kleine meid vonden we hier nog te jong voor, dus voor het eerst de auto volgeladen en met zijn tweetjes richting het dal van Avalon gegaan.

Geen woorden zijn er om te omschrijven wat het met je doet om met een groep mensen te staan en te voelen dat iedereen hetzelfde viert, het valt niet te omschrijven om naast een ander te zitten, en toch in alle rust te kunnen mediteren, om op een bergtop te staan en de wereld om je heen te zien, om een eeuwenoude boom aan te raken en te weten dat duizenden mensen dit voor jou ook hebben gedaan.

dsc_0361   dsc_0256 dsc_0254

 

p1020053   p1020125

 

p1020027  p1020040

Beltane, hondsdraf en kaboutertjes zoeken

wandeling meijendel

Beltane is een vruchtbaarheidsfeest. De natuur is ontkiemd en overal beginnen de bloemen te bloeien. Fluitekruid en koolzaad bloeien prachtig in de bermen, de appelbomen laten al hun eerste bloesem zien en wat dacht je van de prachtige prunus?! Maar ook in het bos zijn de kleine plantjes in bloei. Met kinderen is dit een prachtig moment om deze pracht te gaan bekijken. Wij zijn het natuurpark Meijendel ingedoken. En bekeken daar de bomen die de mooie frisse jonge groene blaadjes lieten zien, de hondsdraf die een mooie paarse deken op de bosgrond liet zien. En de genietende paarden die daar vrij los mogen lopen.

Tijdens een jaarfeest is de sluier naar de andere wereld dun. Kinderen zijn daar erg ontvankelijk voor. Dat merkte wij die dag wel. Verschillende gesprekken werden er gevoerd, met ‘iemand’ die bij haar in het bos zat. Verschillende holle bomen werden ook goed bekeken door onze kleine bloem, zouden er kaboutertjes in zitten??

wandeling meijendel2