mabon vieren

Een jaarfeest vieren met kinderen is anders dan met alleen volwassenen. Ik heb gemerkt dat ik het beide leuk vind. Waar je met volwassenen meer denkt aan rituelen, ben je met kinderen juist bezig om de symboliek te verweven met het dagelijks leven. En dat laatste is meestal heerlijk ongedwongen.

Deze mabon hebben we heerlijk appels geplukt, want oogsten hoort natuurlijk bij een oogstfeest. En waar we vroeger appels gingen plukken omdat dit voor onze kleine heks gewoon een leuke activiteit was, konden we nu uitleggen waarom dit rond deze tijd gedaan werd.

En aangezien het mooi weer was, en de bloemen nog steeds in bloei stonden, hebben we ook een mooi boeket met zijn allen geplukt om als offer te brengen bij Nehalennia. ( www.nehalenniatempel.nl ) En hoe mooi is het dat kinderen dan zelf ook nog aan de slag gaan om een mooi patroon met kastanjes te maken! Geen grootse rituelen, geen cirkels trekken en mooie woorden. Maar met de ongedwongen vrolijke energie van kinderen toch stilstaan bij een jaarfeest en hun eigen spiritualiteit. Daar krijg ik ook energie van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *