review: Boji Blog lenormand

Soms krijg je een pakje, en dan ben je als een kind zo blij als je het pakje open maakt. Dit had ik toen Boji blog lenormand binnenkwam. Bij Kickstarter werken ze met doelen. Als een bepaald doel is bereikt, dan speel je bepaalde extra’s vrij. Blijkbaar was het Boji blog lenormand nogal populair, want het doosje zat vol met extra’s! En natuurlijk gaat het daar niet om bij het kopen van een nieuw deck, maar leuk is het wel.

Maar eerst even terug naar de kaarten. Ze zijn ontworpen door Lili Wang, onder de naam Marvoli studio.
Als je op de kickstarter pagina kijkt, dan vertellen ze dat boji een konijntje is, dat op een planeet leeft en via de kaarten zijn verhaal verteld. Ontzettend leuk bedacht natuurlijk. Ik vind het mooi als iemand niet alleen afbeeldingen maakt, maar er ook een achtergrond aan geeft door middel van een verhaal.

standaard deck

Ze hebben 3 verschillende formaten decks gemaakt. Het standaard deck is niet eens standaard aangezien de kaarten (bijna) vierkant zijn. Daarnaast hebben ze een klein deck en een mini deck.
Het standaard deck komt in een stevige doos met losse deksel. Het kleine deck komt in een tinnen doosje, met daarin een doek om leggingen op te kunnen doen. Het mini deck kan bewaard worden in een klein glazen flesje. Alle kaarten zijn van stevig prettig materiaal. Erg fijn om te schudden of makkelijk een mooie waaier van te maken. Misschien vind je het een gekke opmerking, maar het kan behoorlijk irriteren als je kaarten wil leggen en ze blijven aan elkaar plakken. Zo iets simpels kan het hele plezier van kaarten leggen al verpesten.

klein deck in tinnen doosje
mini deck in glazen flesje

Mijn eerste gedachte bij de kaarten was eigenlijk dat ze gewoon heel schattig zijn. De tweede gedachte dat ik ze met mijn leven moet bewaken anders verdwijnen ze in de handen van mijn dochter. En inderdaad, toen ze de kaarten zag liggen was ze verliefd!

de verschillende formaten

Op elke kaart zie je het konijntje weer terug. Maar wel altijd in een duidelijke setting die hoort bij de kaart. De tekeningen zijn heel sprekend en vrolijk. Zelfs een kaart zoals kaart 8, de doodskist, heeft iets schattigs. Het doet denken aan de glazen kist waar sneeuwwitje in lag na de hap uit de giftige appel. De ene kaart is een duidelijke verwijzing naar de betekenis van de kaart. Zoals bijvoorbeeld kaart 36, waarbij het konijntje een kruis draagt en dit duidelijk erg zwaar vindt. Een ander is wat minder duidelijk, zoals de maan of de vos, waarbij je de betekenis vanuit jezelf moet kennen.

Leuk detail zijn kaart 28 en 29 van de man en vrouw. Als je ze tegen elkaar legt staan ze onder een boog als een getrouwd stelletje. Ik hou wel van dit soort details!
Er is bij dit deck duidelijk gekozen voor de traditionele man en vrouw kaarten.

Wat ik echt een gemiste kans vind is dat er geen boekje bij zit. Ik had het erg leuk gevonden om het verhaal van Boji te lezen. Ze gaan er denk ik vanuit dat je de informatie over de kaarten elders kan vinden of gewoon al weet.

Er zijn 4 kaarten toegevoegd aan het deck. Helaas, doordat er geen boekje bij zit heb ik geen idee waar deze kaarten voor dienen. Behalve dan natuurlijk dat ze er leuk zijn om te zien.

Ik heb het deck nog niet goed online kunnen vinden. Dus een exacte prijs kan ik er niet bijzetten. Deze wijken vaak af van de prijzen via Kickstarter.
Maar hou je van konijnen, hou je van een lieve uitstraling bij kaarten? Of misschien zoek je een deck wat kinderen ook aan spreekt? Dan is het wellicht een goed idee om eens te googlen op de naam en te kijken waar het deck te koop is. Kennis van lenormand is wel handig, deze kaarten vertellen niet allemaal uit zichzelf wat ze betekenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *