beltane, lintjes, dansen

img-20180428-wa0027

Terugkijkend naar foto’s krijg ik weer een lach op mijn gezicht. Wat een mooie dag was het om samen te zijn met vrienden en gewoon te genieten.
Ook de kleine meid vond het heerlijk. Maar welk kind geniet nu niet van de buitenlucht, vriendjes om mee te spelen, aandacht voor elkaar? En welk kind zou nu niet genieten van de spanning als iedereen zich verzameld, met linten in de hand, een zelf gevonden paal in de grond en lachende gezichten?
Eigenlijk was ze nog een beetje te klein, de meipaal was groot en ze wist niet goed wat de bedoeling was. Waarom houdt iedereen nu eigenlijk die linten vast, die ze overigens wel erg mooi vond en waar ze ook wel andere leuke spelletjes mee zou weten te bedenken? Waarom gaat er muziek aan? Maar voor een driejarig kind maakt het eigenlijk ook weer niet uit, ze geniet van de vrolijkheid, haar voeten beginnen te dansen zodra ze de muziek hoort, en als iedereen zijn patroon danst, danst zij haar eigen patroon erin mee en weeft op haar manier haar energie in deze bijzondere meipaal en deze fijne viering.
Wat heerlijk kan het toch zijn om jaarfeesten te kunnen vieren met je eigen gezin en vrienden!

_20180620_210241

3 gedachten over “beltane, lintjes, dansen

  • floratina schreef:

   Hoi Liv,
   Muziek die je mooi vindt! Er zijn heel veel bands die passende muziek maken. (denk bv aan de bekende band omnia, of de bandjes die je op festivals hoort). Maar je kan ook zelf muziek maken, als je met een groep bent. Het gaat er vooral om dat de muziek voor jouw goed klinkt.

   Heb je een mooie viering gehad?
   liefs,
   Floratina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *