Beltane, hondsdraf en kaboutertjes zoeken

wandeling meijendel

Beltane is een vruchtbaarheidsfeest. De natuur is ontkiemd en overal beginnen de bloemen te bloeien. Fluitekruid en koolzaad bloeien prachtig in de bermen, de appelbomen laten al hun eerste bloesem zien en wat dacht je van de prachtige prunus?! Maar ook in het bos zijn de kleine plantjes in bloei. Met kinderen is dit een prachtig moment om deze pracht te gaan bekijken. Wij zijn het natuurpark Meijendel ingedoken. En bekeken daar de bomen die de mooie frisse jonge groene blaadjes lieten zien, de hondsdraf die een mooie paarse deken op de bosgrond liet zien. En de genietende paarden die daar vrij los mogen lopen.

Tijdens een jaarfeest is de sluier naar de andere wereld dun. Kinderen zijn daar erg ontvankelijk voor. Dat merkte wij die dag wel. Verschillende gesprekken werden er gevoerd, met ‘iemand’ die bij haar in het bos zat. Verschillende holle bomen werden ook goed bekeken door onze kleine bloem, zouden er kaboutertjes in zitten??

wandeling meijendel2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *