Review: Magickal folklore lenormand

Veel decks gebruiken de ‘standaard’ uitleg van de lenormand kaarten. En dan is het speciale aan de kaarten vooral de nieuwe illustraties die je wel of niet aanspreken. Dit had ik eigenlijk ook van dit deck verwacht. Maar niets is minder waar.

Hex tarot (Hazel Potter) heeft in samenwerking met illustrator Roma May Design een deck gemaakt die laat zien dat ze verder zijn gaan kijken dan alleen lenormand, het is een verhaal op zichzelf geworden.
Maar voor dat ik daar dieper op inga even in het kort wat je zoal krijgt als je dit deck koopt.


Het doosje is niks bijzonders eigenlijk. Een standaard kartonnen doosje, enigszins dikker dan een normaal kaartspel. Dit komt omdat ze ervoor hebben gekozen om er een stevig boekje bij te leveren die in het doosje past. Ik vind het zonde. Van mij had dit deck een steviger en mooier doosje mogen hebben om in bewaard te worden.
Het boekje begint met een korte uitleg over het deck, de makers en hoe je het kan gebruiken. Daarna wordt elke kaart uitgelegd. Alles is in het Engels geschreven.
Het deck bevat de traditionele 36 kaarten, zijn glimmend en glad waardoor ze makkelijk in gebruik zijn.

Wat mij als eerste opviel was dat er gebruik is gemaakt van een bepaalde kleurenpalet, waardoor het deck een herfstig uiterlijk krijgt. Het is ook een eenheid hierdoor. Die eenheid wordt niet alleen gecreëerd door de kleuren, maar ook door de afbeeldingen. Bepaalde bloemen, paddenstoelen, dieren en mensen komen in meerdere afbeeldingen voor.

elementen zoals de zon, maan, bergen en natuur, zie je op meerdere kaarten terugkomen

Als je het boekje openslaat wordt er ook verteld over deze eenheid in het deck. De bedoeling van de maker was om een wereld te creëren rondom de kaarten. Elke kaart verteld een deel van het verhaal. De symboliek op de kaarten versterken dit alleen maar. De bergen, het weer, de stand van de maan of de zon, het draagt allemaal bij aan de betekenis van de kaart. Ze hebben gebruik gemaakt van invloeden uit hun eigen leven (de natuur die ze in hun eigen land veel tegenkomen), het paganisme en hekserij ( thebaanse schrift op de kaart ‘de weg’ of het gebruik van een yurt als huis). Voor degene die opletten, op sommige kaarten is ook gebruik gemaakt van runen. Het draagt allemaal bij aan de betekenis van de kaart en het verhaal wat deze wil overbrengen.

Voor iemand die het gewend is om met de lenormandkaarten te werken, geeft dit deck daarom ook echt weer wat meer diepgang aan je leggingen. Waar ik geregeld de boekjes die worden geleverd bij een deck niet eens meer doorneem, doe ik dit bij dit deck wel. Gewoon omdat het leuk is om te lezen, en soms ook echt een andere invalshoek geeft.

Het deck is, voor zover ik het nu kan vinden, alleen bij Hex Tarot te koop. Het kost 50 dollar. Ik vind het deck prachtig, maar misschien wat prijzig voor wat je krijgt. (als je het vergelijkt met andere decks).

De website van hex tarot en waar je het deck kan vinden:
https://hextarot.bigcartel.com/

Ik vind de afbeeldingen prachtig! Je kan printen ervan kopen op de etsy van de illustrator: https://www.etsy.com/uk/shop/RomaMayDesign

Leuk detail, de kaarten zijn terug te zien op deze kaart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *