Review: lenormandia mini deck

Ik ben niet actief op zoek naar mini kaarten, maar ik wilde ze wel hebben. Het lijkt mij ontzettend handig om ze zo in mijn tas te kunnen gooien. Maar het blijkt dat ze niet echt te vinden zijn. Tot ik op Etsy iets kocht, en in de winkel verder keek en zag dat ze mini kaartjes hadden.

ieniemini

De kaartjes zijn 4 bij 6 centimeter, dus echt mini! Op de foto zie je ze op mijn hand liggen, en even voor jullie beeld, ik heb best kleine handen.
De kaartjes zijn glanzend en zijn erg stevig. Ze zijn makkelijk te schudden en te trekken.

Ze worden geleverd in een schattig klein vilten zakje, die je aan je sleutelbos kan hangen. Bij de kaarten zit een klein foldertje met een korte beschrijving van de kaarten. Het is jammer dat dit foldertje dan weer net niet in het zakje past. Maar qua omschrijving is het summier, dus echt gebruiken doe je het waarschijnlijk toch niet.

De afbeeldingen zijn simpel, ze laten duidelijk het onderwerp van de kaart zien. En zijn verder vrij trouw aan het originele ontwerp. Ze zijn kleurrijk en laten vooral ‘werkelijke’ dingen zien.

Als je op de Etsy kijkt dan staat er in de omschrijving dat de kaarten gemaakt zijn in samenwerking met Maria Valja. Zij maakt aquarellen, zo ook voor deze kaarten. Als je op haar website kijkt, dan herken je de stijl die ze ook gebruikt voor de lenormand kaarten.

de achterkant

Als je interesse hebt in het werk van Maria Valja : https://www.mariavalja.com/et/
Zou je de kaarten willen kopen (ze zijn 25 euro, prima prijs voor goede kwaliteit kaarten) : https://www.etsy.com/nl/search?q=lenormandia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *