Review: The Beatles lenormand

De voorkant van het doosje

Eerlijk gezegd was ik een beetje overdonderd door deze lenormand. De kleur, het ontwerp. Het staat ver van waar mijn voorkeur naar uitgaat. Maar ik moet ook eerlijk zijn dat ik echt lol heb gehad met het achterhalen waarom dit nu met the beatles te maken heeft.

de achterkant van het doosje

De ontwerper is Chris Leech en hij verkoopt deze lenormand ondertussen ook via etsy. Waar je zult zien dat hij ook een tarot heeft gemaakt met als thema The Beatles. Het ontwerp wordt ook door hem verklaard. Het is gebaseerd op de speelse stijl van de film ‘the yellow submarine’. 

De film ‘yellow submarine’ met liedjes van The Beatles
de submarine is op enkele kaarten ook weer terug te vinden

Je krijgt dit deck in een vrij standaard kartonnen doosje. Er zit een ‘zegel’ op, waardoor ik ervoor heb gekozen om het doosje steeds via de onderkant open te maken. Het lijkt mij zo zonde als het doosje beschadigd doordat ik de sticker netjes eraf probeer te krijgen.
De 36 kaarten zijn een standaard formaat en zijn glanzend. Ze liggen daardoor prima in de hand en zijn fijn om te gebruiken.
Bij de kaarten zit een uitklapbaar foldertje waarop de ontwerper in het heel kort heeft omschreven wat de kaarten betekenen. Je hebt er eigenlijk weinig aan, hoewel de quotes soms wel raak zijn.

Ik was vooral nieuwsgierig bij deze kaarten wat de teksten nu precies betekenden. Op de etsy van de ontwerper wordt kort uitgelegd dat de kaarten gebaseerd zijn op de liedjes van The Beatles. Maar vervolgens heb ik niet kunnen vinden welke liedjes dan precies. Aangezien The Beatles op zich wel bekend bij mij zijn, en ik echt veel liedjes herken. Moet ik bekennen dat ik er niet zelf uitkwam. Maar het waren wel liedjes die ik in mijn jeugd regelmatig heb gehoord. Ik heb daarom mijn vader gevraagd om eens een blik te werpen op de kaarten. Uiteindelijk hebben we een gezellig aantal uurtjes doorgebracht met teksten opzoeken en liedjes beluisteren. En heb ik, naar mijn idee, een aardig leuk lijstje kunnen creëren.

 1. 2 titels: day tripper en ticket to ride
 2. Tekst op de kaart komt uit het lied ‘things we said today’
 3. Tekst op de kaart komt uit ‘lucy in the sky with diamonds’
 4. Tekst op de kaart komt uit ‘when i’m 64’
 5. Tekst op de kaart komt uit ‘strawberry fields’
 6. Tekst op de kaart komt uit ‘tell me what you see’
 7. Tekst op de kaart staat op de witte lp, als ze een overgang aan elkaar praten ‘revolution’
 8. Titel: eleonor Rigby. In het lied gaat ze dood (vandaar de connectie met deze kaart)
 9. Tekst op de kaart komt uit ‘lucy in the sky with diamonds’
 10. Titel: duchess kilkaldy
 11. Titel: with al little help from my friends
 12. Titel: blackbird
 13. Titel: litlle child
 14. Titel: matchbox
 15. Deze is niet terug te vinden. Misschien een ode aan alle dieren die in de liedjes te horen zijn??
 16. Tekst op de kaart komt uit ‘and I love her’
 17. Woordgrapje met de naam van bandlid Richard Starkey (Ringo Starr)
 18. Titel: hey bulldog
 19. Tekst op de kaart komt uit ‘I’m the walrus’
 20. Titel: octopus garden
 21. Tekst op de kaart komt uit ‘mother nature’s son’
 22. Titel: the long and winding road
 23. Tekst op de kaart komt uit ‘here comes the sun’
 24. Titel: sgt Pepper’s lonely hearts
 25. Tekst op de kaart komt uit ‘ob la di, ob la da
 26. Tekst op de kaart komt uit ‘paperback writer’
 27. Tekst op de kaart komt uit ‘P.S. I love you
 28. Titel: nowhere men
 29. Titel: she’s a woman ( b kant van hitsingle I feel Fine’
 30. Tekst op de kaart komt uit ‘the ballad of John and Yoko’ (geschreven in het Hilton in Amsterdam)
 31. Titel: here comes the sun
 32. Titel: mr. Moonlight
 33. Titel: everybody’s got something to hide except me and my monkey
 34. Tekst op de kaart komt uit ‘I’m the walrus’
 35. Tekst op de kaart komt uit ‘only a northern sun’
 36. Titel: across the universe

Als je de kaarten verder bekijkt zie je dat de stijl van ‘ yellow submarine’ niet overal terug komt. De vrolijke cartoon achtige tekeningen worden afgewisseld met wat realistischere collage-achtige afbeeldingen.

Voor de echte Beatles-fans is dit natuurlijk een deck wat je moet hebben! Hou je van kleur, en een wat drukkere kaart dan is deze ook erg leuk om te gebruiken. Ik kan mij echter ook goed voorstellen dat juist dit drukke op de kaarten af zal schrikken. Het schrok mij in ieder geval in eerste instantie af. Maar sinds ik de kaarten ben gaan bekijken om erachter te komen welke liederen van The Beatles nu precies zijn gebruikt ben ik ze toch anders gaan bekijken. De ontwerper heeft echt zijn creativiteit gebruikt en een connectie met de songteksten gezocht die ik echt kan waarderen.

Mocht je de kaarten willen kopen, ze zijn te koop op zijn Etsy. Voor 21,96 krijg je het deck in een kartonnen doosje. Enigszins prijzig naar mijn mening. Maar je krijgt er wel een leuk deck voor terug, waar duidelijk veel aandacht aan is besteed. En ik raad je aan om, terwijl je de kaarten bestudeerd, de muziek op te zoeken en even te genieten!

De kaarten zijn te koop op : https://www.etsy.com/nl/shop/WelkinTarot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *