Review: Gilded reverie lenormand

Dit is een zeer gewild deck. Zo onwijs veel mensen geven aan dat zij graag met dit deck werken. Zelfs mijn dochter is verliefd op de kaarten. En ik, ik heb er dus eigenlijk geen klik mee.

Het gilded reverie deck is ontworpen door de kunstenaar Ciro Marchetti . Als je zijn website bekijkt, zie je echt prachtige illustraties en verschillende tarot decks met zijn kunstwerken. Vol fantasie en kleur. Een herkenbare stijl die je ook terugziet op het gilded reverie lenormand deck.

De versie die ik hier laat zien is al een oudere. Als je nu op internet zoekt zie je de expanded editie. Waarbij hij er 47 kaarten van heeft gemaakt, in plaats van de traditionele 36. Het is goed om te weten dat de kaarten die je dus tegenwoordig kan kopen, iets uitgebreider is dan wat ik hier laat zien. De basiskaarten die je hier ziet, heb je dan natuurlijk wel.

Het doosje is zeer stevig met een magneetsluiting. Op de voorkant zie je 1 van de kaarten en een aantal gouden details. Dit goud zie je ook weer terug in de zijkant van de kaarten.
De kaarten zijn extreem glanzend en stevig. Persoonlijk spreekt mij dit echt niet aan, het voelt een beetje plastic- achtig aan. Het formaat van de kaarten is standaard, en ligt daardoor wel goed in de hand (ook bij mijn extreem kleine handen).

Mijn deck heeft de traditionele 36 kaarten. Met een klein boekje erbij met korte uitleg. Voor zo’n klein boekje wordt er wel veel uitgelegd en dat is fijn voor de mensen die de kaarten nog moeten leren kennen.


De afbeeldingen zijn erg mooi. Sierlijk, vrouwelijk, fantasierijk, kleurig, krullerig. Allemaal termen waaraan ik moet denken als ik de afbeeldingen bekijk. Mijn dochter roept alleen maar: wauw! De zwarte rand en vormgeving rondom de cijfers is op elke kaart hetzelfde. Dat geeft het een mooie eenheid en bepaald soort rust. Dit is fijn, want er gebeurd zeer veel op elke kaart. Er zijn veel details te zien, zowel op de voorgrond als achtergrond. Hierdoor vind ik de kaarten erg toegankelijk. Ze vertellen een eigen verhaal en leggen zichzelf bijna uit. En dat is natuurlijk de kracht van lenormand. Ik vind het drukke van de afbeeldingen wel erg afleidend in een grote legging. Dan zijn de kaarten bijna niet meer van elkaar te onderscheiden. En kan ik mij zo voorstellen dat je niet weet waar je moet kijken.

De kaarten zijn volgens mij overal te koop. De bekende online winkels en groothandels hebben hem. En als ik hoopvol een categorie open bij een spirituele online winkel, moet ik bijna teleurgesteld concluderen dat ze een gigantische lijst met mooie tarotdecks hebben, maar het aanbod van lenormand decks erg summier zijn. En dan is 1 van de decks die ze hebben, het gilded reverie lenormand deck. Ik vermoed dat dit deck daarom ook zo populair is, omdat hij hoort bij het standaard aanbod. En hij creatiever en kleurrijker is dan een aantal andere decks die je ook makkelijk kan vinden.

Ik heb de prijs gepakt bij een bekende online Nederlandse winkel, en dan betaal je dus 37,43. Dan heb je wel de expanded editie (degene met meer kaarten, weet je nog). En dat is een realistische prijs. Je krijgt dan een stevige doos met stevige kaarten en een boekje.

website van de maker: https://www.ciromarchetti.com/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *