Review: Clair de Lune

Ik durf niet te zeggen wanneer ik dit deck heb gekocht, wel dat ik hem echt ontzettend graag wilde hebben. Maar dat ik de pech had dat hij steeds niet beschikbaar was.
Nu ik hem weer pak zie ik weer waarom ik hem zo mooi vond. En waarom ik de website van Ana Tourian in de gaten bleef houden.

Het is leuk om de website weer op te zoeken, en te zien dat er toch iets is veranderd. Ik heb nog de oude editie, de blikken versie met het opgevouwen ‘boekje’ erin. Tegenwoordig is deze niet meer te koop, en verkoopt ze enkel nog de versie met het kartonnen doosje. De kaarten zijn wel hetzelfde gebleven.

Ana Tourian is een kunstenares, met echt prachtige werken. Op haar website zie je dat ze meerdere orakel en tarot decks heeft ontworpen.
Bij clair de lune is gebruik gemaakt van de ets- techniek. Vervolgens heeft ze op de computer de geel en blauw tinten toegevoegd. Deze tinten geven het gevoel alsof alles beschenen wordt door de maan en elke afbeelding zich bij nacht afspeelt.
De kaarten, met het standaard kaart formaat, zijn glanzend met afgeronde hoeken. Elke kaart is zwart, met een blauw/gele afbeelding.  

Het deck, wat bestaat uit de traditionele 36 kaarten, bevat wel een extra man en vrouw kaart. Opvallend is dat voor de rest alle kaarten overeenkomen met de traditionele kaarten.
De charme van dit deck ligt niet bij de eigen inbreng of verandering van de ontwerper, maar bij de afbeeldingen zelf. De afbeeldingen zijn simpel, maar wel gedetailleerd op zichzelf. Er staan geen tierelantijntjes op of overbodige dingen. Je ziet in één keer welke kaart je hebt getrokken. De naam en het nummer staan er verder ook op afgebeeld.

Ik denk dat dit deck je raakt, of dat het je niks doet.
Het is een prima deck voor zowel beginners als mensen die bekend zijn met lenormand. De afbeeldingen zijn duidelijk te lezen. Het boekje is meer een hele beknopte uitleg. Wil je meer weten over een kaart, dan zal je toch je informatie ergens anders vandaan moeten halen.

Prachtig neergezet hoe de wolken kunnen overweldigen, en de boom zijn takken en wortels ver kan laten reiken.

Ik ben een voorstander van het kopen bij de bron, als dit kan. Tourian verkoopt het deck zelf (ook al zag ik het deck ook bij bekende buitenlandse online winkels voorbij komen). Het kost 27 dollar. Dan koop je wel de tweede editie, degene in een standaard kartonnen doosje. Persoonlijk vind ik het blikken doosje mooier, maar de kaarten zijn hetzelfde en daar gaat het immers om.

De website van Ana Tourian: https://www.anatourianart.com/
De website waar zij het deck verkoopt: https://www.anatourianart.com/product-page/clair-de-lune-lenormand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *