Review: Under the roses

Mijn lieftallige dochter trok dit doosje uit de kast: ‘hier moet je wat over vertellen mam!’. Dus dan doe ik dat natuurlijk.

de achterkant

Als je de naam van deze lenormand intikt in google, kom je heel veel plekken tegen waar je hem kan kopen. Het is dus een makkelijk te vinden deck, en dat is ook wel eens leuk!
Het is gemaakt door Kendra Hurteau en Katrina Hill. Ze zijn beide illustratoren en na een kleine zoektocht kwam ik erachter dat ze nog een aantal andere leuke decks hebben gemaakt. Die ik denk ik toch ook wel graag wil hebben!Het is een klein, handzaam kartonnen doosje. Je kan wel zeggen dat het een standaard speelkaartendoosje is. Er zit een klein boekje in, van papier, waarin ze met steekwoorden de betekenis van kaarten omschrijven. Voorin staat in het kort een introductie. Achterin hebben ze uitgebreid uitgelegd hoe je verschillende leggingen kan gebruiken.

De kaarten zijn glanzend. Ik heb gemerkt dat ik voor het oog de matte kaarten altijd erg mooi vind, maar dat de gladde glanzende kaarten veel beter in de hand liggen en makkelijker in gebruik zijn.
Het is mooi om te zien dat het thema steeds terug keert. Op de achterkant staat een prachtige roos, en de roos zelf komt ook op veel kaarten weer terug. De kaarten hebben een romantische sfeer over zich. Door het gebruik van de bruine tinten, de vage klassieke letters op de achtergrond en de gekozen victoriaanse kleding op de kaarten.
Wat erg prettig is is dat de kaarten genummerd zijn. Zeker als je nog beginnend bent met het lezen van lenormand kaarten is het fijn als de nummers erop staan.

De afbeeldingen zijn vrij trouw aan het origineel, maar dan natuurlijk in een eigen stijl. Zoals op de foto te zien is zijn er wel van de man, vrouw en kind een extra kaart. Er wordt aangegeven in het boekje dat ze dit hebben gedaan zodat er meer keuze is.
Een aantal benamingen zijn verder net anders dan anders. Zoals ‘the owls’ ipv vogels en ‘the locket’ ipv het hart. Maar kijk je naar de kaart, dan zie je eigenlijk dat er niks is veranderd aan de kaart zelf. Ik zie gelijk om welke kaart het gaat en wat de betekenis is die erbij hoort.

Het is een mooi deck, welke ik zelf alleen niet vaak kies. Opvallend is wel dat als ik voor anderen een kaart leg, dit deck juist wel in trek is. Ik krijg vaak te horen dat de afbeeldingen zo prettig zijn en dat men makkelijk met mij mee kan kijken als ik de kaarten uitleg.  En dat zegt ook heel veel over hoe ik dit deck dus zie. Een toegankelijk deck, voor ervaren mensen maar zeker ook voor beginners.

Vraag nooit een kind om een kaart te kiezen die ze het mooiste vindt…… Ze kon dus niet zo goed kiezen!

Ik heb even de meest gangbare Nederlandse plek gezocht waar je het deck kan kopen, en daar staat hij te koop voor 17,99. Ik denk dat dit een prima prijs is voor wat je krijgt.  

Op deze website vind je het deck en nog meer leuks van deze ontwerpers. https://lenormandcards.wixsite.com/lenormand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *