Review: The precious possum lenormand

Logan Townsend heeft deze ontzettend aandoenlijke en grappige lenormand ontworpen. In het verhaal over de kaarten geeft ze aan dat het een deck moest worden wat je door moeilijke momenten moet helpen, met behulp van de schattige, aandoenlijke en grappige possums/buidelratten. Maar niet op een overdreven zoete manier. En ik denk dat dat goed gelukt is!

De kaarten zitten in een stevig paarse doos, met magneetsluiting. Zoals je op de foto kan zien, met een mooi gouden detail. Maak je het doosje open, dan staat er (wederom) in het goud een lieve tekst aan de binnenkant van de deksel. Ik vind het altijd leuk om te zien wanneer een ontwerper op de details let. In dit deck zie je dat ook terug aan de binnenkant van het doosje, welke versierd is met subtiele gouden sterretjes.

Het doosje bevat naast het deck ook een klein boekje, in het Engels. In het boekje staat een verrassend uitgebreide uitleg over lenormand en het gebruik van de kaarten. Daarnaast worden de kaarten 1 voor 1 uitgelegd. Daarbij wordt begonnen met een aantal sleutelwoorden en of het een neutrale/positieve/negatieve kaart is. Hierna wordt de kaart omschreven in een verhaal rondom de possum die je op de kaart ziet staan. En als laatste een aantal suggesties, hoe je de kaart kan lezen in een legging of in combinatie met andere kaarten.

De kaarten zijn opvallend dik en stevig, ik vermoed dat ze zeer lang meegaan. Op de achterkant komt het ontwerp van de voorkant van het doosje weer terug, waardoor je een mooie eenheid krijgt. De matte afwerking is mooi, maar ik vraag mij toch af of ze daardoor minder goed ‘glijden’ door de hand, of dat dit de nieuwigheid is.

Zoals al aangegeven valt gelijk op dat de possums op de kaarten op een leuke manier zijn neergezet. Het zijn kleine verhaaltjes op de kaarten geworden, en dat spreekt mij wel aan. Ik vermoed dat het eenieder aanspreekt die graag met lenormand werkt. Het is immers de kracht van de lenormandkaarten! Logan heeft een aantal kaarten veranderd. Dit wordt toegelicht in het boekje. Zo zijn de kaarten voor man en vrouw vervangen door 6 (!) possum-kaarten. Het is dus even kiezen welke je erin wil gebruiken denk ik. De possums worden in het boekje ook allemaal uitgelegd (gelukkig, want welke moet je anders kiezen om te gebruiken?!).

Een aantal andere kaarten zijn ook aangepast. Zo wordt aangegeven dat religie en verwijzingen naar religie zijn vervangen of aangepast in het deck. Zo is het kruis vervangen door ‘struggle’.
Verder is de ‘coffin’ vervangen door ‘énding’, ‘bouquet’ door ‘gifts’, ‘whip’ door ‘birch’, ‘letter’ door ‘message’. Maar de betekenis van de kaarten is gelijk gebleven aan het origineel. Verder is de kaart ‘change’ er gekomen als een extra alternatief voor de ooievaar, waarbij de omschrijving toch net anders is. Waarom dit laatste precies is gedaan, is mij alleen nog een raadsel. Ik vermoed dat de kaart ‘stork’ voor de ontwerper toch niet voldoende in zich had.

Ook al zijn er wat aanpassingen aan de kaarten gedaan, ze zijn prima door iedereen in te zetten. Het is een simpel, maar leuk deck om te gebruiken. En ook gewoon erg leuk om af en toe te bekijken!
Hij is wel prijzig 54,84 euro, voor de set met doos. Maar op de etsy van de ontwerper heb je ook een set zonder doos waardoor hij goedkoper wordt, en een set met extra’s waardoor de prijs natuurlijk wel weer omhoog gaat.

eerst een lach om de geweldige illustratie, daarna zie je hoe treffend ze passen bij de betekenis van de kaarten!

Het deck is te vinden op : https://www.etsy.com/nl/shop/LarkAndLegend?ref=simple-shop-header-name&listing_id=954501768

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *