imbolc, ooimelk, jong leven

imbolc
Laatst keek ik naar de film ‘the mist of avalon’.  Zonder twijfel één van mijn favoriete films. De mystiek is zo mooi neergezet, maar daarnaast juist ook dat het vroeger zo gewoon was. Een deel van het geheel.

Er is een moment, en dan laat Morgaine aan Arthur een ritueel zien wat op het land wordt uitgevoerd (vrouwen hielden een graagpop vast, en schonken melk en room over het nog enigszins kale land). Ze verteld dat de mensen moeder aarde eren. Dat na de donkere wintertijd, ze moeder aarde bedanken dat de eerste lammetjes weer zijn geboren, en dat daardoor de eerste melk er weer is om iedereen te voeden. De allereerste melk wordt daarom ook geofferd aan moeder aarde.

Prachtig hoe dit werd verwoord. Want dat is naar mijn idee ook de gedachte achter imbolc. De natuur die wakker wordt, de jonge dieren die worden geboren, de eerste sneeuwklokjes en krokussen die zich laten zien.

Blijf niet binnen zitten, maar ga dit ervaren! Er zijn zoveel plekken waar je dit zien, voelen, ja zelfs proeven kan. wat dacht je van die eerste melk. (En als je dan proeft, schenk dan ook iets terug aan moeder aarde als bedankje.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *