heksje wijsneus en de magische stenen

heksje wijsneus

Ik ben een boekenfreak, een boekenworm, een dromer. Als kind al, en dat is niet weggegaan. Ik vind het dus helemaal niet een straf om op zoek te gaan naar boeken voor mijn dochter. Gewoon, boeken die inspringen op haar ontwikkeling van dit moment. Maar ik zoek natuurlijk ook boeken die aansluiten bij onze manier van leven.

Eén van die dingen waar ik mee bezig ben zijn edelstenen. Ze slingeren hier door het hele huis. Ik draag ze in sieraden en geef ze aan vrienden. Ook mijn kleine spruit heeft al een verzameling stenen van mij gekregen. En ze speelt er ook mee. En knuffelt ze. En legt ze op volgorde van klein naar groot, of donker en licht, of een andere volgorde die wij als volwassenen helemaal niet begrijpen of aan kunnen voelen.

 

Dit boek sluit hier echt prachtig op aan. Het gaat over een klein heksje die in contact komt met een kei. Kei leert haar hoe de aarde ontstond, waaruit wij zijn ontstaan en wat verschillende soorten stenen nu eigenlijk voor je kunnen betekenen. Het is een behoorlijk diepgaand verhaal als je bedenkt dat het voor kinderen is.
Bij het boekje kan je ook een schatkistje kopen (het kistje wat kei en heksje wijsneus onder de piratenboom vonden), met daarin alle stenen die worden besproken in het verhaal.

Voor mijn dochter is het boek nog veel te moeilijk. En ik denk dat het pas echt leuk is voor kinderen in de leeftijd van 8-10 jaar (hoewel stukjes eruit voorlezen misschien al eerder kan aanspreken). Maar het werken met de steentjes is natuurlijk iets wat elk kind van elke leeftijd zal aanspreken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *