boek: het heksen handboek

Ik heb al een hele tijd geen echt boek voor mijn dochter gekocht die gelinkt is aan hekserij. Ik kwam ze gewoon niet tegen. Maar soms komen dingen gewoon op je pad. Zo ook dit boek. En we zijn allebei razend enthousiast hierover!

Ik ben een moeder die haar kind zoveel mogelijk overal in betrekt. Hekserij is immers iets wat verweven is in je leven, dus mijn inziens is het gek dat ze hier niet in mee mag doen. We branden kaarsjes, maken kruidenbundeltjes, trekken orakel, tarot of lenormand kaarten. We vieren de jaarfeesten. En ondertussen leg ik uit waarom we het doen.

Nu kwam ze op een avond naar beneden en vroeg mij ‘mam, waar ligt mijn amethist?’. Samen even gekeken waar deze was, en ze ging weer terug naar bed. Later vertelde ze dat ze in het boekje een slaapmeditatie had gevonden en dat ze die had gebruikt voor het slapen gaan. Je begrijpt vast wel dat ik er helemaal blij van werd, dat ze iets had gevonden waar zij zo’n goed gevoel over had dat ze het wilde uitproberen.

Dit is geen boekje wat kinderen verteld dat je met glitter moet gooien en een hoge heksenhoed op moet zetten om geluk in je leven te krijgen. Het is ook geen boek wat verteld over heksen die op bezems vliegen. Gelukkig niet!
In het voorwoord wordt al precies verteld wat hekserij nu tegenwoordig betekent en hoe dit eigenlijk je leven kan verrijken. Vervolgens is het boek in thema’s verdeeld. Er komen dingen voorbij als : hoe maak ik een altaar, hoe gebruik je kristallen en kruiden, wat zijn runen en wat kan je ermee. Vervolgens kom je ook toverspreuken en toverdrankjes tegen. Maar wees niet bang, dit is gewoon wat we doen. We maken kruidenthee om je beter te voelen en gebruiken een toverspreuk om te helpen je huis te reinigen. Er komen meditaties, jaarfeesten en crystal grids voorbij. Het zijn eigenlijk allemaal zaken die volwassen heksen ook doen, maar dan worden ze op een fijne toegankelijke manier ook nog eens uitgelegd.

Mijn dochter is bijna 9 jaar. Dit boekje is denk ik voor iets oudere kinderen. Maar voor een kind wat al zoveel weet over het heksenleven is dit zeker te doen. Helemaal om er samen in te lezen en mee aan de slag te gaan.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *