imbolc

Terwijl ik dit type heeft koning winter toch besloten dat een beetje vrieskou ons geen kwaad kan doen. Het rijp glinstert op het gras en in de lucht hangt een magisch laagje. De kou kan je bijna zien. Maar, in de aarde rommelt het al. Sneeuwklokjes piepen tussen de bevroren aarde naar boven. En onzichtbaar zijn ook andere zaden en bollen bezig wakker te worden.

Mijn kleine heks, ze kent de kou eigenlijk helemaal niet. De afgelopen 2 jaar is er hier in de omgeving nauwelijks sprake geweest van winter. En ze heeft besloten dat het niet leuk is. Lekker binnen zitten, samen dingen aan tafel doen, dat is haar wens. En ja, dan ga je daar toch op in. Gedeeltelijk. Want ook deze natuur, en dit seizoen zal ze moeten leren kennen. En hopelijk kan ze het uiteindelijk net zo waarderen als dat ik het doe.

Een aantal leuke activiteiten die ik met de kleine doe.

Naar de kinderboerderij gaan. Ik heb het al eerder benoemd. Maar wil je de jonge dieren zien, dan moet je lekker naar de kinderboerderij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IJs trappen. Je zal misschien even raar kijken. Maar sneeuw is er hier nog niet gevallen. Het is allemaal ijs en rijp. Mijn kleine zonaanbidster vindt het stampen op de hoopjes ijs die her en der ligt wel erg leuk.

Knutselen en kleuren, ze vindt het maar wat leuk. We hebben laatst ‘wollen’ schaapjes gemaakt. Of een mooie kleurplaat inkleuren.
_20170128_192230

Niet naar buiten, dan lekker alles binnenhalen! Als het aan mij ligt, staat mijn huis vanaf deze periode vol met bolletjes. Ik ben er gek op. En ik kan mijn kleine meid gelijk laten zien dat er uit een klein, enigszins verschrompeld bolletje, een prachtige bloem kan groeien.
Tegen de tijd dat de bolletjes zijn uitgebloeid, verhuizen ze altijd gelijk naar de tuin. Het gaat niet lang duren ben ik bang of onze gehele omgeving is in de lente bezaaid met een prachtige deken van gele narcissen en paarse krokussen.
dsc00614

En een superleuke activiteit die wij samen dit weekend hebben gedaan. Een toverstafje maken om de plantjes en bolletjes wakker te maken. Lekker ‘s morgens met het toverstafje in de tuin rondlopen en rinkelen. Dan worden de plantjes wel wakker!
dsc_0640

dsc_0645 dsc_0646

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *