yuleboom

DSC04632
Een traditie die we over de hele wereld zien. Maar voor ons thuis begint deze pas na de sinterklaas. Het neerzetten van de yuleboom. Niet alleen pagans doen dit, ook christenen zien dit als iets wat bij hun geloof hoort. Een kerststalletje hoort er helemaal bij. Maar veel pagans blijven het grappig vinden. Het is echt ‘ons’ ding dat is overgenomen. Ik kan er wel om lachen, prachtig toch, om je eigen ding ergens anders weer terug te zien!

Ik vond onderstaand plaatje, ik vond het een mooie uitleg. Ik heb daarnaast altijd geleerd dat de altijd groene boom het terugkerende licht symboliseert. Dit wordt versterkt door de lampjes die je erin hangt.

yuletree uitleg

Tegenwoordig zetten wij thuis een kunstyuleboom neer. Aan de ene kant vind ik dit erg jammer. De geur van de dennenboom, ik mis het! Maar het deed mij altijd wel wat om een boom, die er soms wel 10/15 jaar over had gedaan om te groeien, voor een paar weken in mijn huiskamer moest staan. En daarna, hop, door de versnipperaar. Een boom met kluit werkt ook niet, de wortels zijn zo verwrongen en afgehakt, als je die terugzet in de grond doet hij het meestal niet.
Dus, om de natuur te sparen, zetten wij de kunstboom neer.
Het allermooist zijn natuurlijk de met sneeuw bedekte sparren in het bos!

Dit jaar mag mijn kleine heksje meehelpen om alle ornamenten in de boom te hangen. Wat kijk ik daar naar uit!

yuletree
met een knipoog natuurlijk 😉

Geplaatst in: yule

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *