Yule, samen, voor een ander

Ik denk dat elke ouder in deze tijd van het jaar weet hoe ontzettend druk het voor een kind is. De magie van Sinterklaas en kerst zijn mooi, maar overweldigend. En soms verliezen we wel een beetje uit het oog waar het allemaal voor is.

Sinds kort maken vrienden van mij en ons gezin tijd vrij om samen de jaarfeesten te vieren, op een ongedwongen vrije manier. Met de kinderen erbij, want juist voor hen is het belangrijk om dit mee te mogen maken!
Zo ook met Yule. We bekijken met elkaar wat leuk is om samen te doen, en iets waarbij mijn dochter ook aan deel kan nemen. Zo hebben we een yule-wensen-blok gemaakt en in het vuur gedaan. Dit vond de kleine dame natuurlijk prachtig. We hebben uitgelegd dat het goed is om na te denken over wat voor ons belangrijk is, en dat je soms ook best een wens voor jezelf mag maken voor de komende periode. Dat we de wensen daarna aan het vuur meegeven zodat het de kans krijgt om uiteindelijk uit te kunnen komen als daar de tijd voor is. De wens heeft ze op een briefje mogen zetten en hebben we in de gaten in het blok gestopt. En daarna natuurlijk in de open haard. En eerlijk is eerlijk, dat is natuurlijk het leukste onderdeel voor een kind (en menig volwassenen).

Naast dat het fijn is om iets voor jezelf te mogen wensen, of voor je gezin, is het ook fijn om onbaatzuchtig iets te kunnen doen voor een ander. Mijn vriendin kwam met een ontzettend leuke manier om iets voor de vogels te doen, die het tegenwoordig maar lastig hebben met al die tuinen vol met stenen ipv beplanting. En ze hangen nu supergezellig in de kale appelboom, waar de vogels gretig stiekeme hapjes komen nemen.

Geplaatst in: yule

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *